Een initiatief van Malmberg

Instaptoetsen

Gratis instaptoetsen voor groep 4 t/m 8 voor scholen die overstappen naar de nieuwe versie van De wereld in getallen, en die de methode in meerdere groepen tegelijk invoeren.

Voor groep 4 t/m 8 zijn gratis instaptoetsen beschikbaar. Deze toetsen zijn bedoeld voor scholen die overstappen naar de nieuwe versie van De wereld in getallen en die de methode in meerdere groepen tegelijk invoeren.

In dat geval is het immers zo dat leerlingen die eerder met de oude methode werkten, nu verder gaan met de nieuwe methode.

Om ervoor te zorgen dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt, is het van belang dat je in beeld hebt waar eventueel de opbouw van de lesstof verschilt tussen de beide methodes. De wereld in getallen ondersteunt je hierbij door middel van de instaptoetsen. Deze instaptoetsen bieden je snel en makkelijk inzicht in de onderwerpen waarvoor jouw groep door de overstap extra aandacht nodig heeft.

Wanneer je de instaptoetsen enkele weken voor de zomervakantie al afneemt, kun je dit schooljaar nog beginnen met het wegwerken van eventuele hiaten. Het is ook mogelijk om de toetsen pas in het nieuwe schooljaar in te zetten. Download de instaptoetsen inclusief het antwoordblad, de algemene handleiding en de registratiebladen in de digibordsoftware.

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg