Een initiatief van Malmberg

Afsluiting schooljaar 2020-2021

Belangrijk om te weten voordat de zomervakantie start.
De wereld in getallen 5 - header

Het schooljaar 2020-2021 zit er bijna op. We informeren je graag over zaken die van belang zijn voor werken met De wereld in getallen bij de afsluiting van dit schooljaar. En we kijken nog even terug en ook alvast vooruit.

Nieuw in De wereld in getallen 5

Lees alles over de laatste updates van De wereld in getallen 5.

Waar in de methode start jij na de zomer?

Het was weer een bijzonder schooljaar. Daarom is het goed om aan het eind van het schooljaar stil te staan bij de start van volgend schooljaar. Starten de kinderen gewoon met het materiaal van de nieuwe jaargroep of zijn er nog blokken van rekenen van deze jaargroep die eerst afgerond moeten worden? We helpen je graag op weg. Lees ook:

Volg- en analyseresultaten blijven niet bewaard

In de zomer schonen we de bewaarde gegevens in Bingel en de Resultatenmonitor op en maken de systemen klaar voor een nieuw schooljaar. Dit doen we, zodat je gedurende het schooljaar gewoon kunt blijven werken en we geen risico lopen dat ze niet of te traag werken.

Je kunt het resultaat van de kinderen van dit jaar wel bewaren en overdragen aan je collega door ze te printen. Dit kan nog tot 23 juli 2021.

Na de zomer bepaalt Bingel het niveau van het kind op dat moment via de peiltaken in ‘Eigen taken’. Op basis van die resultaten worden de vervolgtaken klaargezet speciaal voor het kind.

Geen digitale toetsen

Er zijn bij de start van het nieuwe schooljaar nog geen digitale toetsen bij de nieuwe De wereld in getallen. Digitale toetsen worden in de loop van het schooljaar kosteloos toegevoegd aan de Basis digitaal- en Basis papier-licentie. Vanaf dat moment kun je ze gebruiken als je dat wilt.

Tot die tijd toets je bij Basis papier met toetsboeken en gebruik je de Resultatenmonitor. Bij Basis digitaal is apart toetsen in principe niet nodig. In Analyse heb je continu inzicht in het niveau van het kind. Wil je bij Basis digitaal toch toetsen, dan kun je de toetsen ook vinden in de blokinfo in Bingel.

Op de website van Malmberg plaatsen we steeds de meest actuele informatie over toetsen.

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg