Een initiatief van Malmberg

Ons brein maakt op school de nodige overuren. Hoe zorgt liefde voor je brein dat je in balans blijft?

Groei!

Kirsten van Duijn-Rombout en Florien van der Aar
Lief zijn voor je brein: vind de balans tussen in- en ontspanning

Elke dag zijn we bezig om onze leerlingen te verrijken met inspirerende lessen. Hoofdvakken als rekenen, taal en lezen krijgen veel aandacht, maar hoeveel aandacht besteed je eigenlijk aan het brein?

De breinen van onszelf ¬– en die van onze leerlingen – maken op een gemiddelde schooldag de nodige overuren. We moeten overal tegelijk aan denken, proberen iedereen bij de les te houden, krijgen de hele dag door prikkels en leggen daarnaast ook nog eens nieuwe lesstof uit. Hoe zorg je ervoor dat je in balans blijft?

Tijdens deze sessie geven we je handvatten, opdrachten en tips om lief te zijn voor je brein. We beloven je een gezonde dosis mentale ontspanning met behulp van muziek.

Over Kirsten van Duijn-Rombout en Florien van der Aar

Kirsten van Duijn-Rombout
Kinderyoga

Florien van der Aar
Creatief kindercoach en auteur

Bekijk hier de sessie terug

Om deze sessie te bekijken moet je aangemeld zijn.

Aanvullende informatie

Dit zijn de sprekers

Kirsten van Duijn-Rombout

Kirsten beoefent zelf al jaren yoga. Tijdens de lockdown met thuisonderwijs voor haar zoon en dochter besefte ze dat ze kinderen wilde helpen in hun kracht te staan. Ze startte de opleiding tot yogadocent, met de specialisatie kinderyoga, en is inmiddels haar eigen praktijk gestart. Kirsten leert kinderen te focussen op hun eigen geluk in plaats van wat de buitenwereld van hen verwacht. Leren door te bewegen, van denken naar voelen en van angst naar plezier.

Florien van der Aar

Florien is creatief kindercoach en auteur van RelaxKlets. Dankzij haar eigen hoogsensitieve dochter ontdekte ze hoeveel prikkels kinderen tegenwoordig te verwerken krijgen. Ze kwam in aanraking met kinderyoga en zag het positieve effect dat houding en ademhaling hebben op het vinden van balans in een druk leven. Florien volgde opleidingen tot kinderyogadocent en creatief kindercoach, met een specialisatie in de begeleiding van hooggevoelige kinderen.