Thema's Digitalisering Nieuw: gratis lespakket internetfraude

Nieuw: gratis lespakket internetfraude
N

Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool zitten vaak vele uren per dag op internet. Met een laptop, tablet of smartphone – zowel op school als thuis. Daarmee zijn zij potentiële slachtoffers van internetcriminelen. Om die reden ontwikkelde de Fraudehelpdesk een lespakket om kinderen te behoeden voor de eventuele gevaren.

Met het lespakket wil de Fraudehelpdesk kinderen inzicht geven in de eventuele gevaren die ze op internet kunnen tegenkomen. Aan de hand van de lessen ontwikkelen kinderen inzicht in het eigen surfgedrag, leren ze nadenken over de risico’s die internet met zich meebrengt en krijgen kinderen tips over wat ze kunnen doen om die risico’s te verminderen.

Het lespakket internetfraude bestaat onder meer uit:

  • Een handleiding voor leerkrachten
  • Huiswerkopdracht (een week vooraf) + 1 nepprofiel
  • Werkblad voor kinderen
  • Blaadje met tips
  • Presentatie voor op het digibord (een ‘prezi’)

Je kunt het lespakket downloaden via de downloadbutton op Fraudehelpdesk.nl. Daar vind je tevens meer informatie over het lesprogramma en de andere initiatieven van de organisatie.

Hoe leer jij kinderen omgaan met de risico’s van het internet? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

11 gewoontes van succesvolle leraren

Wat is het geheim van een succesvolle leraar en hoe word je er zelf een? Met deze 11 gewoontes kom je volgens leerkracht Carrie...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...