Lang Leve Leren!
L

Lang Leve Leren! van de stichting EduHulp is een boek met een doel. Een goed doel wel te verstaan, namelijk Education For All, één van de Millenniumdoelstellingen. Het boek ademt passie voor het onderwijs en zet docenten in de spotlights. Het is een prachtig boek geworden – vol foto’s van topfotografen – met inspirerende uitspraken over educatie, en informatie over de stand van het onderwijs in alle continenten. Het toont via die schitterende foto’s voorbeelden van onderwijs in al haar facetten. Lang Leve Leren! straalt hoop uit, net zoals de geportretteerde kinderen kracht uitstralen.

 

Lang Leve Leren! is gemaakt door Jakob Schuiringa en wordt aanbevolen door onder meer Toine Maes (directeur Kennisnet) en Paul Rosenmöller, die ook het voorwoord schreef. Lang Leve Leren! wordt gesponsord door uitgeverij Malmberg en is onze cadeautip voor de feestdagen. De netto opbrengsten zijn voor de bouw van een school in Ethiopië. Bestellen kan via de site van Stichting Eduhulp. Daar kunt u ook een preview van het boek vinden en een deel van het boek doorbladeren. En natuurlijk alles lezen over de projecten van de stichting Eduhulp.

 

Een vergelijkbaar doel– het realiseren van goed onderwijs voor kinderen in de derde wereld – streeft Line Wiener na. Zij roept ouders op de 316 euro, die zij komende maand ontvangen ter compensatie van de kosten voor schoolboeken, te schenken aan het Wereldschoolboekenfonds. Zoals Line, ouder van twee scholieren, hebben veel ouders de compensatie niet echt nodig. Met haar project  – in samenwerking met Oxfam Novib, International Child Support en Edukans – wil zij 30 duizend kinderen in de derde wereld aan schoolboeken helpen. Meer informatie kunt u vinden op de site van Wereldschoolboekenfonds.

 

Beide initiatieven worden van harte toegejuicht, want onderwijs behoort tot de meest fundamentele mensenrechten, in de hele wereld!

 

Dit artikel is geschreven door Eugene Wijnhoven, uitgever bij uitgeverij Malmberg.

1 REACTIE

  1. Lang Leve Leren is inderdaad een prachtig foto-citaten boek over onderwijs in de hele wereld! Wat veel verschil len met het onderwijs in ons land! De citaten zijn heel inspirerend en onderstrepen nog eens hoe belangrijk onderwijs is voor alle kinderen. Wij verkopen dit boek, samen met twee prachtige kaartensetten (hart en ziel/education for all) op school. De opbrengst gaat naar Eduhulp. Ook het statiegeld van de lege flessen die de kinderen verzamelen gaat naar dit goedendoelenproject. Wij willen als school graag een steentje bijdragen aan de bouw van een school in Nazareth (Ethiopie). De kinderen op onze school zijn enorm betrokken en realiseren zich door dit project dat onderwijs niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. De oorzaken daarvan hebben ze na een foto-dia voorstelling over Ethiopie van Jakob en Hilde Schuiringa goed begrepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

6x samenwerken op afstand met digitale tools

Door het coronavirus zijn alle scholen in Nederland dicht. Niet alleen leerlingen moeten op afstand leren, ook de samenwerking tussen leraren verloopt vooral vanuit...