Kinderboekenweek 2020: En toen?

Tijdens deze Kinderboekenweek (30 september-11 oktober) gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Bekijk de highlights en de lestips.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk® 2020 is geschreven door Arend van Dam: ‘De diamant van Banjarmasin’. Je krijgt het geschenk van 30 september tot 11 oktober 2020 cadeau bij aankoop van een boek.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek® 2020 is Mylo Freeman. Het boek heet ‘Tweeling!’ Je kunt Freeman kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. ‘Tweeling!’ is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop in de boekhandel.

Kinderboekenkrant en de Voorleesgids

De Kinderboekenkrant® bestaat dit jaar 65 jaar! Dat is reden voor een extra dikke uitgave. De krant staat boordevol met interviews en artikelen over boeken en schrijvers. Het biedt voor 6 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Vraag vanaf 30 september naar de Kinderboekenkrant bij de boekwinkel of bibliotheek.

De Voorleesgids bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Een ideale wegwijzer voor ouders en grootouders.

Download de Boekentijdlijn

De Kinderboekenweek gaat dit jaar over geschiedenis. Iedereen heeft op school wel eens een tijdlijn gemaakt. Maar een met boektitels? In deze tijdlijn graaf je steeds dieper in het verleden van Nederland en ontdek je de mooiste boeken over vroeger. Hartstikke handig. De tijdlijn is digitaal beschikbaar.

Lied

Dans mee op het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen: En Toen? Het is speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek. Ze zingen over geschiedenis – van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein – en over… jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken? De nieuwe clip werd opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tekst is geschreven door Tosca Menten. Muziek en productie door Tjeerd P. Oosterhuis.

Lesideeën

Natuurlijk is er mooi lesmateriaal ontwikkeld. Ga aan de slag met het officiële lesmateriaal van de Kinderboekenweek. Je kunt ook de gratis lessuggesties van uitgeverij Malmberg gebruiken. Er zijn lessen voor Kleuters, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8.

Hoe geef jij invulling aan de Kinderboekenweek 2020? Laat het weten via het reactieformulier.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.