Po, vo of mbo Basisonderwijs Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!
K

De spanning begint langzaam toe te nemen, want van 4 tot en met 15 oktober is Nederland weer in de ban(g) van de Kinderboekenweek 2017 met het thema ‘Gruwelijk eng!’. Van Kattensoep tot Knikkeruil; de titels van de geschenken zijn zoals altijd weer helemaal in stijl met het thema. Als dat maar goed gaat!

Als jouw school meedoet aan de Kinderboekenweek 2017 dan is het aanvullende lespakket inmiddels al besteld. Zoals ieder jaar staan er ook deze keer weer twintig extra spannende kerntitels centraal in de speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkelde lessen. Op de website van de Kinderboekenweek staan de kerntitels gecategoriseerd op groep (tip: even naar beneden scrollen). Handig om je alvast goed in te lezen!

Auteur in de klas

Vind je het leuk om een auteur uit te nodigen in de klas? Dat kan via De Schrijverscentrale: het bemiddelingsbureau voor Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Met behulp van de uitgebreide zoekfunctie op de website vind je binnen no-time een schrijver die aansluit bij de leeftijdscategorie waaraan je lesgeeft.

In de stemming

Wil je de kinderen in de klas even flink oppeppen voor je begint met de speciale les(sen) omtrent de Kinderboekenweek? Draai het volume dan helemaal open en zing met zijn allen het speciaal voor de Kinderboekenweek opgenomen nummer ‘Gruwelijk eng!’ mee.

Welke spannende activiteiten organiseren jij en jouw school dit jaar omtrent de Kinderboekenweek? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Als onderwijsadviseur bezocht wijlen Henk Witteman tientallen scholen en woonde...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...