Een initiatief van Malmberg

leestip

Leestip: Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

& andere levensbelangrijke vragen over wetenschap

Er zijn al veel boeken geschreven waarin vragen van kinderen beantwoord worden. Terecht, want volwassenen denken dat ze heel wat weten, maar kinderen stellen echt moeilijke vragen! Leerkrachten weten gelukkig dat ze niet overal een antwoord op hoeven te hebben, maar ze zoeken het antwoord op. In dit boek bijvoorbeeld. Waarom vallen vliegtuigen niet naar beneden? Wat zit er in een zwart gat? Is de cloud een echte wolk? Dat zijn pas belangrijke vragen! Een superhandig boek en de antwoorden zijn niet alleen leesbaar, maar ook nog leuk om te lezen.

Tips om dit boek te gebruiken:

  • Dit boek is geschikt voor de midden-en bovenbouw. Het is leuk als voorleesboek of om zelf te lezen.
  • Je bent misschien geneigd om dit boek in je eigen boekenkast te zetten, maar laat kinderen er gerust in bladeren en lezen. Dat scheelt jou weer moeilijke vragen!
  • Als je antwoorden geeft, roept dat meestal ook weer vragen op. Laat kinderen die vragen opschrijven en misschien kunnen ze zelf op zoek gaan naar de antwoorden?
  • Maak zelf een vraag- en antwoordenboek met de kinderen. Inventariseer welke vragen de kinderen wel beantwoord zouden willen zien (andere vragen dan in dit boek natuurlijk). Ze gaan op zoek naar de antwoorden en printen dit op een A4 met een bijpassend beeld. Bundel de resultaten.
  • Dit boek is ook ideaal voor die paar minuten die je over hebt. Pak een willekeurig bladzijde en lees voor. Leuk en leerzaam.
  • Dit boek kan ook een inspiratie zijn voor kinderen die een spreekbeurt of werkstuk willen maken. Een vraag uit het boek kan een interessant uitgangspunt zijn.

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.