Een initiatief van Malmberg

leestip

Viruswereld

Auteur: Marc ter Horst

Er zit een virus op je neus! En op je vingertopje ook. Op de tafel. Op de hoek van deze bladzijde. Maar de titel van dit eerste hoofdstuk is: Wees niet bang. En zo gaat het ook in dit boek. Je leest over bacteriën, fagen en virussen, maar voor je echt jeuk krijgt, volgt er alweer nieuwe interessante info. Dit is het beste boek voor kinderen om te lezen over corona, of SARS-CoV-2 zoals we in dit boek leren. Zonder dat we er bang van hoeven te worden. Elke klas in Nederland heeft dit boek keihard nodig.

Tips om dit boek te gebruiken

  • Het boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6. Maar er zit zeker geen eindleeftijd aan, dus raad het gerust ook aan je collega’s aan.
  • Het boek gaat niet alleen over het coronavirus, maar ook over virussen zoals tyfus, hiv, ebola en een ordinaire verkoudheid. De auteur vertelt hoe virussen werken en hoe mensen ermee omgaan. Je leest hoe vaccinaties werken en er is zelfs een hoofdstuk over nepnieuws. Gebruik dit boek om vragen van je kinderen te beantwoorden, zoek het achterin op in het register en lees een stuk voor.
  • Moedig een paar van je leerlingen aan om een presentatie te houden over het boek of gebruik het boek in de leeskring. Een prachtige aanleiding om met elkaar van gedachten te wisselen over waar we nu staan en waar we naartoe gaan.
  • Illustrator Wendy Panders heeft het boek prachtig geïllustreerd. Gebruik het boek als inspiratie bij een beeldende les. Hoe ziet een virus er volgens de kinderen uit?
  • Kijk op de website van uitgeverij Gottmer om de eerste pagina’s van het boek te kunnen inzien.
viruswereld leestip juli augustus juf meester malmberg

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode