Een initiatief van Malmberg

leestip

Superkrachten voor je hoofd – oftewel mindgym voor kids

Superkrachten voor je hoofd
Oftewel mindgym voor kids

Mindgym? Alweer? Ja, maar nu speciaal voor kinderen! Dit unieke boek pakt in vijftien hoofdstukken uitdagingen waar kinderen mee kunnen worstelen aan, zoals angst, onzekerheid of stress. Het boek is gericht op kinderen. Zij kunnen het alleen of samen met ouders (of andere volwassenen) lezen. Het is dus geen voorleesboek voor in de klas, maar het staat wel boordevol experimenten, doe-het-zelftips en uitdagingen die je met je klas kunt uitvoeren. Uiteraard kun je het boek tippen aan de ouders van kinderen die veel aan ontspanningsoefeningen kunnen hebben of die worstelen met mentale uitdagingen. Tot slot is het boek ook leerzaam voor volwassenen: de rubriek Saai stukje – Dit is dus voor ouders geeft tips en wetenschappelijke inzichten.

Tips om dit boek te gebruiken:

  • Dit boek is geschikt voor de bovenbouw (groep 7 en 8).
  • Waarschijnlijk een open deur, maar lees het boek zelf voordat je het gaat gebruiken in de klas. Kies bijvoorbeeld vooraf een aantal challenges uit die geschikt zijn om in je klas uit te voeren. Spreek gezamenlijk een eindprijs af, zoals een traktatie of een leuke activiteit. Leg vervolgens deze afspraken vast in een contract (zoals in het boek staat). Daar horen ook handtekeningen bij!
  • Op de website Mindgym voor Kids staan audiotracks voor kindermeditatie en ontspanningsoefeningen. Leuk om eens in de klas te proberen.
  • Op de website staat een lijst met 50 leuke dingen die je voor iemand kunt doen. Kunnen de kinderen nog meer manieren bedenken om iemand blij te maken?
  • Ook is er een leuke videoclip op de website te vinden over het boek. Bekijk samen met de klas de clip en maak zelf een nieuwe clip bij het nummer.
superkrachten voor je hoofd mondgym voor kids leestip juf meester malmberg

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.