Een initiatief van Malmberg

leestip

Powervrouwen

Powervrouwen

Cleopatra, Boudica, Mochizuki, Pocahontas en Marie Curie – het zijn namen van legendarische vrouwen die de wereld hebben veranderd. Onze geschiedenis zit boordevol meeslepende verhalen. Maar waarom lezen we zo vaak over mannen? Deze vraag (van een leerling!) zette Richard Zuiderveld aan tot het schrijven van dit fantastische boek over 35 historische vrouwen. Ontdek het verleden door de ogen van piraten, ninja’s prinsessen,  en wetenschappers.

Tips om dit boek te gebruiken

  • Gebruik dit boek in groep 8, het is geschreven voor kinderen van 11 tot 16 jaar. Het bestaat uit 35 losse verhalen, die heel geschikt zijn om voor te lezen.
  • Elk verhaal sluit af met een tekstje Hoe loopt het af? Vraag dat eerst aan de kinderen: wat weten zij al over deze gebeurtenissen of hoe denken zij dat het afloopt?
  • De verhalen zijn rijk geïllustreerd. Dat maakt het aantrekkelijk voor de kinderen om ook zelf in het boek te lezen. Elk verhaal beslaat ongeveer drie pagina’s.
  • Veel verhalen zijn geschreven vanuit het perspectief van de betreffende vrouw. Zo leef je meteen mee met haar verhaal. Het nodigt ook uit om er met de groep over te praten: wat waren eigenschappen van deze vrouwen die ze onbewust of bewust gebruikten om iets te betekenen in de wereld?
  • Het boek is mooi achtergrondmateriaal voor het maken van een spreekbeurt of werkstuk, natuurlijk met een (power)vrouw in de hoofdrol.
  • Laat de kinderen bedenken wie zij als powervrouw van deze tijd zouden kiezen.
leestip Powervrouwen Juf Meester Malmberg

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.