Een initiatief van Malmberg

leestip

Kunst knutselen

Als je erover nadenkt hoeveel je met je groep in een jaar knutselt, en dat jaar in jaar uit, dan is het niet zo gek dat je weleens geen inspiratie hebt. Gelukkig staat het internet vol met ideeën, maar dat is dan meteen weer zoveel… Lang leve de knutselboeken! Het boek heet Kunst knutselen, maar alles wat je knutselt, is toch eigenlijk kunst?!

Wij vinden de puppy’s van krantenpapier zó leuk! Maar de gevlochten flats bieden ook leuke mogelijkheden. Het boek staat bomvol originele ideeën, die tot mooie resultaten leiden. Wat wil je nog meer? Meeknutselen misschien?

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor alle groepen én dus voor alle collega’s.
  • Je kunt kinderen (midden- en bovenbouw) er ook zelfstandig iets uit laten maken. Er staat een icoon bij als er een volwassene nodig is.
  • Je hoeft geen bijzondere materialen te hebben om uit dit boek te knutselen. Er wordt zelfs geopperd om creatief te zijn met de materialen die je hebt: stempelen kan met bladeren, een dop van een pen of met een ballon.
  • Meeknutselen is serieus een leuk idee. Schuif gewoon aan bij een groepje en maak zelf ook wat! Vraag advies aan de kinderen.
  • Laat de kinderen het boek zien en vraag wat ze willen maken. Laat ieder groepje een andere pagina maken uit het boek. De volgende week schuiven de pagina’s door en zo heb je een leuk circuitje voor enkele weken.
  • Het boek heet Kunst knutselen. Filosofeer met de kinderen waarom en wanneer iets kunst is. Is een knutselwerk uit dit boek minder kunst dan een schilderij van Rembrandt? Waarom dan? Wie bepaalt of iets kunst is?

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.