Een initiatief van Malmberg

leestip

Keizer Ei

Keizer Ei

Dit boek is zo geinig en eigenzinnig! Laat je verleiden door Heid, Teit en keizer Ei. Geheimzinnige feitjes gebeitst in een eindeloze reis naar een fontein.

Nee hoor, alle geintjes op een stokje, je hoeft niet bang te zijn voor een onleesbaar verhaal. Het zit wel vol met ei-woorden, het verhaal is absurd, maar zeker niet zonder rode draad of plot. Het is grappig en erg knap bedacht. Ook de illustraties zijn leuk en ze passen bij de doelgroep. Nu, genoeg vleierij! Weifel niet langer en zeil mee naar het eiland van keizer Ei!

 

Tips om dit boek te gebruiken

  • Dit boek is geschikt voor groep 3 (vaardige lezers) en hoger. Het is ook prima bruikbaar in de bovenbouw, zeker als er nog sprake is van een regelmatige ei/ij-verwisseling.
  • Lees het boek zelf. Niet omdat het nodig is (nou ja, misschien een beetje), maar omdat je dan de lol van het verhaal vast ervaart. En misschien zijn er woorden waar je even over na wilt denken…
  • Lees het boek voor aan de klas of laat het voorlezen door de kinderen. Schroom niet om het een aantal keer te herhalen. Er staan tenslotte echt onbekende ei-woorden in.
  • Laat kinderen het boek samen (hardop) lezen.
  • Laat kinderen een tekening maken met zoveel mogelijk ei-woorden (uit het boek) erin. Het wordt een zoekplaat. Als de tekening af is, mogen anderen proberen alle woorden te ontdekken.
  • Misschien kun je zo’n verhaal ook wel maken met ij-woorden, of met eu of ui? Een leuke uitdaging voor de kinderen.
leestip juf meester keizer ei

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.