Een initiatief van Malmberg

leestip

Catharsia

Catharsia

Het anti-mayonaise-boek ter voorkoming en bestrijding van educatieve alzheimer. Als je weleens van Sjef Drummen hebt gehoord, dan is de subtitel van dit boek waarschijnlijk niet zo verrassend. Sjef heeft een lange onderwijscarrière achter de rug, maar is ook altijd kunstenaar gebleven. Voor het gemak noemt hij zichzelf onderwijskunstenaar. Hij staat aan de basis van Niekée (Roermond) en Agora-onderwijs. Het boek zelf is, behalve heel interessant om te lezen, een kunstwerk op zichzelf: prachtig vormgegeven met kleuren en lettertypes die je toeschreeuwen: lees mij! Laat je inspireren.

Tips om dit boek te gebruiken

  • Leg het boek in de teamkamer, te leen of te geef. Of geef het cadeau aan een collega.
  • Google Sjef Drummen een keer. Er zijn interessante artikelen over zijn gedachtegoed geschreven en je kunt een aantal filmpjes bekijken waarin Sjef zelf vertelt. Kijk bijvoorbeeld eens zijn TEDx Talk uit 2018.
  • Bekijk de website van Agora-onderwijs. Daar vind je welke scholen deze vorm van onderwijs geven en hoe ze dat aanpakken.
  • Lees ook De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Sjef komt ook voor in dit boek, als voorbeeld van mensen die anders naar kinderen kijken. ‘Drummen is zo’n figuur die het nooit verleerd is om te spelen. Hij heeft altijd maling gehad aan regels en autoriteit. “Ze noemen me ook wel Sjef Drammen,” grinnikt hij.’
  • Bestel het boek op onderwijskunstenaar.nl.
leestip Catharsia Juf Meester Malmberg

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.