Een initiatief van Malmberg

leestip

Binnenstebinnen

Veel kinderen weten wel wat röntgenfoto’s zijn, zeker de kinderen die weleens een bot gebroken hebben. Het boek heeft in eerste instantie niet veel uitleg nodig: röntgenfoto’s van dieren en planten. Hoe bijzonder dat is, merk je als je gaat bladeren en vervolgens gaat lezen. Duik samen met je groep in de binnenkant van dieren. Een uil lijkt wel omgekeerde knieën te hebben, het schild van een schildpad is echt een goed pantser en de eekhoorn lijkt zo schattig aan de buitenkant, maar van binnen…

Tips om dit boek te gebruiken in de klas

  • Dit boek is geschikt voor alle groepen.
  • Het boek is allereerst geschikt om in de klassenbibliotheek te hebben. Veel kinderen zullen alleen al gefascineerd zijn door de prachtige foto’s.
  • Het boek is ook uitermate geschikt om voor te lezen (midden- en bovenbouw). Jan Paul Schutten snapt de humor van kinderen en hij maakte de teksten zo dat ze zowel leerzaam als vermakelijk zijn.
  • Staat je school in de buurt van Rotterdam? Dan is het wel heel tof als je met de groep naar het Natuurhistorisch Museum kunt gaan, want daar is een tentoonstelling van nog veel meer foto’s van Arie van ’t Riet.
  • Houd de nieuwsbrief van Mijn Malmberg in de gaten (of de website zelf), want binnenkort verschijnen er lesbrieven (aardrijkskunde/geschiedenis/natuur) met dit boek als uitgangspunt. In de lesbrieven wordt dieper ingegaan op bijvoorbeeld de historie van röntgen of hoe de douane probeert – onder andere met behulp van röntgen – de smokkel van dieren tegen te gaan.

Meer leestips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode