Een initiatief van Malmberg

top 10 en tips

9 x online leerkrachten

Online leerkrachten zoals meester Sander en juf Janneke kennen de meesten wel. Maar het internet heeft veel meer interessante juffen en meesters om te ontdekken. Hier volgt een kleine selectie. Er zijn er nog meer. Benieuwd of je ze allemaal al kent!

1 Meester Geoffrey

De site van meester Geoffrey is gevuld met lesmateriaal voor alle groepen. Naast werkbladen en lesideeën staan er onder andere ook liedjes en boekverslagen op zijn site. Voor een ‘schatkist aan lesmateriaal’ moet je bij hem zijn.

2 Meester Dennis

Meester Dennis leeft al een beetje in de toekomst en richt zich volledig op digitale lessen. Op zijn site kun je ‘digibordtools’ vinden over bijvoorbeeld kloklezen. Ook staan er door hemzelf ontwikkelde applicaties met educatieve spelletjes in taal en rekenen op de site.

3 Meester Klaas

Voor extra taaloefeningen moet je op de site van meester Klaas zijn. Er staan lesmodules met spelletjes en oefeningen voor verschillende thema’s, zoals D-of-T en ontleden, op zijn site.

4 Juf Femke

Op haar website noemt juf Femke zichzelf een leerkrachtige montessori-juf. Er staan inspirerende artikelen over haar onderwijsvisie en ze deelt haar ervaringen in het montessorionderwijs.

5 Juf Ineke

Juf Ineke heeft op haar site gratis taal- en rekenspelletjes staan voor groep 5 en groep 7. Voor onderwerpen als klokkijken, geschiedenis, aardrijkskunde en topo staat er ook veel lesmateriaal op de site.

6 De computermeester

Op computermeester.be staan educatieve spellen voor alle schooljaren. Zelfs voor de kleuters zijn hier leerzame spelletjes te vinden. De site is ook te gebruiken op de tablet.

7 De juf deelt

Op de juf deelt deelt juf Lieve uit België het lesmateriaal dat zij gebruikt voor haar eigen leerlingen. Ze heeft naast materiaal voor de gebruikelijke vakken als rekenen en taal, ook materiaal voor onder andere de taal Frans. Daarnaast geeft ze tips en materiaal voor handige kalenders, wandplaten en een takenbord.

8 Juf Marit

De titel van de blog van juf Marit is ‘Kunst in de klas’. Dit is dan ook de rode draad op haar site. Juf Marit is lerares handenarbeid en schreef daarnaast twee boeken over kunstonderwijs voor kinderen. Haar belevenissen kun je volgen op haar site!

9 Meester Jasper

Op de site van meester Jasper is een grote hoeveelheid lesmateriaal voor de bovenbouw te vinden. Voor taal, rekenen en wereldoriëntatie staan er oefeningen, presentaties en werkbladen op de site. Meester Jasper heeft een voorliefde voor ICT en verwerkt zo veel mogelijk digitale vaardigheden in zijn lesmateriaal.

Meer tips

Volg Juf & Meester

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Mijn Malmberg

Gratis extra lesmateriaal voor jouw methode

Elke maand licht Onderwijs van Morgen de beste lessuggesties van Mijn Malmberg voor je uit.