Mens & Maatschappij Inspiratie voor de maatschappelijke stage

Inspiratie voor de maatschappelijke stage
I

Vanaf schooljaar 2012-2013 moeten alle leerlingen in het voortgezet onderwijs zich minimaal 30 uur inzetten voor een maatschappelijke stage. Ze leren op die manier wat het betekent om iets voor een ander te doen. Veel scholen zijn al voortvarend bezig met het invoeren van de maatschappelijke stage, maar het blijkt dat veel leerlingen zelf nog geen idee hebben hoe ze hun stage gaan invullen. Voor die laatste groep leerlingen is er de MaS match.


MaS match

Op 18 april vindt in ’t Spant in Bussum de MaS match plaats. Op dit spektakel krijgen leerlingen, van VMBO tot VWO, uiteenlopende mogelijkheden voorgeschoteld voor een maatschappelijke stage. Tijdens dit event komen leerlingen van alles te weten over de maatschappelijke stage. Hoe ze die kunnen invullen, wat vrijwilligerswerk inhoudt en welk werk ze het leukst vinden. YoungWorks organiseert dit evenement samen met Codename Future en Just Be in opdracht van het Ministerie van OCW.

Voor elke leerling een Persoonlijk Maatschappelijke Stage CV
Het programma zit vol met inspirerende voorbeelden van stages. Dat gebeurt op een activiteitenplein waar aanbieders van stages, jongeren laten ervaren wat je zoal doet in een stage. Er is onder andere een talkshow met leerlingen die al een stage hebben gelopen en hun ervaringen delen. En een quiz waarin de deelnemers op allerlei weetjes over de maatschappelijke stage worden getest. Aan het eind van de dag hebben alle deelnemers een persoonlijke MaS CV. Daarop is weergegeven waar je goed in bent, wat je interesses zijn en welke stage het meest aanspreekt. Gewapend met deze MaS CV kunnen leerlingen op zoek naar een passende stage.

Er is plaats voor 10 scholen om deel te nemen. Heeft u belangstelling om te komen, neem dan contact op met Martijn via .

© YoungWorks

1 REACTIE

  1. Ik ben groot voorstander van een maatschappilijke stage. Zo’n stage biedt jongeren de kans zich een concreet beeld te vormen van hun toekomst. Als zij bovendien de kans krijgen kennis te maken met een beroep waarvoor ze in het vmbo of mbo een eerste stap hebben gezet, zullen ze meteen de gelegenheid krijgen hun “dromen” te toetsen aan de werkelijkheid. Daar kan iedereen alleen maar beter van worden. Het lijkt een soort aanzet die overeenkomt met mijn suggesties om Passend Onderwijs Passend te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

11 gewoontes van succesvolle leraren

Wat is het geheim van een succesvolle leraar en hoe word je er zelf een? Met deze 11 gewoontes kom je volgens leerkracht Carrie...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...