Een initiatief van Malmberg

Taalexpert Wim Daniëls neemt je aan de hand van persoonlijke voorbeelden mee op een boeiende reis langs de taal. En laat je beseffen hoe leuk taal kan zijn.

Groei!

Wim Daniëls
Ieder kind kan groeien in taal

Hoe heeft de taal zich door de jaren heen gevormd? Welke ontwikkeling hebben we doorlopen? En hoe kun je vanuit een ander perspectief naar de kinderen in de klas kijken? Taalexpert Wim Daniëls neemt je aan de hand van persoonlijke voorbeelden op toegankelijke wijze mee op een boeiende reis langs de taal. Met het besef hoe leuk taal kan zijn als eindbestemming.

Wim kent de praktijk uit eerste hand: hij was leraar Duits en Nederlands in het middelbaar onderwijs, en daarna tekstwetenschapper, voordat hij in 1994 fulltime schrijver en taaladviseur werd. Bovendien is hij geregeld te zien of te horen in het theater, op de radio en op tv. In deze sessie deelt Wim niet alleen zijn visie, maar ook zijn niet-aflatende enthousiasme over taal.

Over Wim Daniëls

Wim is schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef meer dan honderd boeken, waarvan er veel over taal gaan en sommige specifiek voor kinderen en pubers geschreven zijn. Ook maakte hij enkele schoolmethodes voor het vak Nederlands, zoals de methode Taallijnen die hij samen met Jan Renkema ontwikkelde. Met Kasper Boon creëerde hij een bordspel ‘Het grote taalspel’. Hij werkte enkele jaren in het onderwijs voordat hij zich in 1994 vestigde als zelfstandig schrijver.

Bekijk hier de sessie terug

Om deze sessie te bekijken moet je aangemeld zijn.

Aanvullende informatie

Benieuwd hoe Malmberg met lesmethode Taal actief kinderen bewust maakt van de kracht van taal? Neem een kijkje op de website. Download de brochure of meld je aan voor het webinar om kennis te maken met het nieuwe Taal actief.

Naar de website