Een initiatief van Malmberg

Duits

Mijn Malmberg Vo

Deze actuele opdrachten worden je aangeboden door Na klar!, de methode Duits van Malmberg. De lessen zijn ook te gebruiken bij andere methodes.

Mbo
De lessen voor mbo vind je op Mijn Malmberg Mbo.

Actueel_Malmberg_Duits
Actuele opdracht

Gute Vorsätze

De actuele opdracht van deze maand gaat over ‘goede voornemens’.  In de opdracht voor 3 havo/vwo formuleer je jouw eigen goede voornemens en stuur je die naar jezelf voor over een jaar. Je leert zinnen met ‘Redemittel’ te formuleren als het gaat om de voornemens en onderbouwt deze met verschillende signaalwoorden. In de opdracht voor 4 havo/vwo lees je een kort gedicht, vervolgens verwerk je in hetzelfde gedicht zelfbedachte goede voornemens. In de opdracht voor 5 vwo ligt de nadruk op ‘duurzaamheid’. Je denkt na over mogelijkheden voor een duurzamer 2021.

Lees verder »
Duits_Malmberg_Actueel
Actuele opdracht

Nieuw jaar, nieuwe regels

In het nieuwe jaar worden er vaak dingen veranderd. Zo ook in Duitsland: daar gelden vanaf januari nieuwe wetten en regelingen. In deze opdracht leren jullie meer hierover.

Lees verder »
Actueel_NaKlar_Duits_Malmberg
Actuele opdracht

30 Jahre Deutsche Einheit

Op 3 oktober 2020 vierde Duitsland 30 jaar Duitse eenheid. Wat de Duitse eenheid is, hoe het jubileum gevierd werd en welke bijzonderheden daarbij een rol speelden, ontdekken jullie in deze opdracht.

Lees verder »
Actueel_Malmberg_Duits
Actuele opdracht

Werte und Normen

De actuele opdracht van deze maand gaat over normen en waarden. Wat weet je al over normen en waarden, welke normen en waarden herken je?

Lees verder »

Je actuele lessen op een nieuwe plek

Onderwijsnieuws