Een initiatief van Malmberg

Biologie

Actuele lessen

Deze actuele opdrachten worden je aangeboden door Biologie voor jou, de methode biologie van Malmberg. De lessen zijn ook te gebruiken bij andere biologie methodes.

Biologie voor jou

Kruiswoordpuzzel Microscoop

Onder een microscoop bekijk je kleine dingen, zoals weefsel of stukjes plant. Maar wat hoort er allemaal bij een microscoop? Test jouw kennis met de kruiswoordpuzzel.

Lees verder »
Lachend gebit met beugel

Kruiswoordpuzzel Gebit

Iedere dag neem je een hap van je boterham met je tanden. Maar wat weet jij eigenlijk over jouw gebit? Test jouw kennis met de kruiswoordpuzzel.

Lees verder »
Mieren met blad op hun rug

Mieren eten krekel

In de natuur is het een kwestie van eten en gegeten worden. Sommige dieren eten alleen planten, andere alleen dieren en sommige soorten en zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Mieren worden ook wel de opruimers van de natuur genoemd, kijk maar hoe grondig ze een dood dier opruimen!

Lees verder »

Kruiswoordpuzzel Vertering

Wanneer je eet, gaat je eten door de slokdarm naar beneden en wordt je eten verteerd. Hoeveel weet jij over de spijsvertering? Test jouw kennis met de kruiswoordpuzzel.

Lees verder »
Binnenkant van een kiwi

Kiwi en banaan

Plak twee favoriete fruitsoorten op elkaar, stop het in de grond, en na een paar dagen heb je de perfecte combinatie. Was het maar zo simpel!

Lees verder »
Optische illusie man met schilderij op steiger in de zee

Optische illusie

Actuele biologieles over optische illusies. Kan jij op jouw ogen vertrouwen? Of nemen je hersenen je in de maling? Ontdek het met de opdracht.

Lees verder »

Onderwijsnieuws