Een initiatief van Malmberg

Nederlands

Mijn Malmberg Mbo

Deze actuele opdrachten worden je aangeboden door Taalblokken, de methode Nederlands van Malmberg. De lessen zijn ook te gebruiken bij andere methodes.

Logo Taalblokken
Actueel_Nederlands_Malmberg
Lesopener

De sportscholen blijven dicht

De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld: de scholen gaan weer open, de pretparken draaien weer en de horeca mag weer gasten ontvangen. Maar de sportscholen mogen pas vanaf 1 september open en daar zijn de sportschoolhouders het niet mee eens.

Lees verder »
Nederlands_Actueel_Opdracht_Malmberg
Lesopener

Corona-app

De Nederlandse overheid overweegt apps in te zetten in de strijd tegen het coronavirus. Wat vind jij van dit plan?

Lees verder »
Malmberg_Actualiteit_Talent_Nederlands
Lesopener

Creativiteit in tijden van corona

De coronacrisis maakt veel creativiteit los. Dat moet ook wel, want de meeste mensen kunnen hun beroep niet uitoefenen zoals ze dat gewend zijn. Bovendien maakt het langdurig thuiszitten dat sommigen hun tijd op een originele manier vullen. Dichter Ingmar Heytze zette zijn creativiteit ook in en schreef een gedicht.

Lees verder »
Lesopener

Nederland in de greep van het coronavirus

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Premier Mark Rutte kondigde vorige week een hele reeks maatregelen aan en het normale leven in Nederland komt steeds meer tot stilstand. Zeker nu alle scholen tot 6 april de deuren sluiten.

Lees verder »
Coronavirus-Actueel-opdracht-VO-Malmberg
Lesopener

Coronavirus

De Chinese stad Wuhan is vanaf 26 januari 2020 helemaal afgesloten vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Inmiddels zijn al tientallen mensen overleden ten gevolge van het virus en meer dan 1300 mensen zijn besmet. Met de afsluiting wil de Chinese overheid een verdere verspreiding voorkomen.

Lees verder »
Lesopener

Blue Monday

Blue Monday is de naam voor de meest deprimerende dag van het jaar. Volgens de Britse psycholoog Arnall valt deze dag op de maandag in de laatste volle week van januari. Maar is dit wel echt de meest deprimerende dag?

Lees verder »

Je actuele lessen op een nieuwe plek

Onderwijsnieuws