Een initiatief van Malmberg

Hoe krijg je studenten zover dat ze samen met jou reflecteren op ervaringen, competenties en ontwikkeldoelen?

Groei!

Kariene Mittendorff
Hoe reflecteer je op de ontwikkeling van mbo-studenten?

De ontwikkeling van een student gaat niet altijd bewust. Soms zien studenten hun eigen groei niet of begrijpen ze niet goed welke vaardigheden ze nodig hebben om verder te komen.

In deze kennissessie duikt Kariene Mittendorff in de wereld van het reflecteren. Hoe reflecteer je met je studenten op ervaringen, competenties en leerdoelen? Hoe maak je reflecteren voor de student betekenisvol? En wat vraagt dit van jou als docent / begeleider?

Tijdens deze inspiratiesessie kom je alles over reflectie te weten. We zijn benieuwd naar je feedback.

Over Kariene Mittendorff

Naast zelfstandig onderzoeker en adviseur is Kariene associate lector in het lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs van Hogeschool Saxion. Ze promoveerde in 2010 in loopbaanbegeleiding op het mbo. Sindsdien is ze als projectleider betrokken bij ontwikkel- en onderzoeksprojecten op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling op het vo, mbo en hbo. Thema’s als reflectie, studieloopbaanbegeleiding en professionele identiteitsontwikkeling staan hierbij centraal. In haar projecten gaat ze ook in op de rol van de docent bij studentbegeleiding.

Bekijk hier de sessie terug

Om deze sessie te bekijken moet je aangemeld zijn.