Thema's Differentiëren Geweldige initiatieven verbetering onderwijs

Geweldige initiatieven verbetering onderwijs
G

Wat was het een fantastische dag gisteren in het Concertgebouw. Inspirerende talks, een nauwkeurig geselecteerd publiek en een goede organisatie maakten de eerste editie van TEDx Amsterdam Education tot een groot succes. Persoonlijke verhalen van gepassioneerde personen met fantastische initiatieven die het Nederlandse onderwijs beter maken. Initiatieven die doen beseffen dat onderwijs zeker anders kan.

 

TEDtalks
Stan Putman, pas achttien jaar jong, vertelt hoe hij het onderwijs heeft ervaren tijdens zijn ‘school-carrière’. TEDx College is zijn antwoord om het onderwijs leuker en beter te maken. Wat een lef! Karim Amrani vindt dat scholen hun leerlingen moeten inspireren om de wereld te veranderen zoals die zou moeten zijn. In plaats van te leren hoe de wereld in elkaar zit. Of co-creator André Wierdsma, die vertelt over de brug die volgens hem geslagen dient te worden tussen docenten en schoolmanagers om het beste onderwijs te bieden. Bijzonder was ook het verhaal van Saskia Maas (Boom Chicago), die op zaterdagen aan de slag is met autistische leerlingen met ‘Inter-Acting through improvisation’.

 

Docenten maken verschil
Stuk voor stuk waren het prachtige, inspirerende verhalen. Nog niet alle presentaties zijn online maar die zullen ongetwijfeld volgen. Op deze dag besef je weer eens wat voor effect onderwijs heeft op de rest van je leven en hoe belangrijk de bijdrage van docenten hierin kan zijn. Docenten en scholen kunnen daadwerkelijk verschil maken. Melanie Burnett vertelde haar persoonlijk verhaal hierover, maar ook Lodewijk Asscher heeft dit zo ervaren.

 

In de praktijk
Niet alleen op het podium stonden vernieuwers. Ook in de zaal waren de visionairs goed vertegenwoordigd. Was u ook aanwezig? En wat vindt u van de initiatieven die op TEDxAmsterdamED gepresenteerd zijn? Wat neemt u mee de klas en/of school in?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

11 gewoontes van succesvolle leraren

Wat is het geheim van een succesvolle leraar en hoe word je er zelf een? Met deze 11 gewoontes kom je volgens leerkracht Carrie...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...