Een initiatief van Malmberg

Welke veertien leerstrategieën zijn er, wat maakt ze belangrijk en hoe help je leerlingen om ze eigen te maken?

Groei!

Dr. Pieternel Dijkstra
Effectiever leren met leerstrategieën

Leerstrategieën zijn concrete manieren van leren. Een leerling die een van de veertien verschillende strategieën effectief weet in te zetten, is in staat tot zelfregulerend leren. De leerling weet dan hoe je het beste kunt leren, gaat zelfstandig aan de slag en weet zichzelf te motiveren. Het zal niet verbazen dat het effectief inzetten van leerstrategieën tot betere leerprestaties en meer leerplezier leidt.

In deze workshop vertelt psycholoog, onderzoeker en docent Dr. Pieternel Dijkstra je meer over leerstrategieën: welke veertien er zijn, wat leerstrategieën zo belangrijk maakt en hoe je leerlingen helpt om ze eigen te maken. Uiteraard krijg je ook een aantal concrete tools aangereikt waarmee je direct in de klas aan de slag kan.

Over Dr. Pieternel Dijkstra
Dr Pieternel Dijkstra

Pieternel is sociaal en onderwijspsycholoog. Samen met onderwijskundige Petra Bunnik helpt ze leerkrachten en scholen professionaliseren op het gebied van het zelfregulerend leren. In het kader daarvan schreven Pieternel en Petra ook het boek ‘Zelfregulerend leren: Effectiever leren met leerstrategieën'.

Bekijk hier de sessie terug

Om deze sessie te bekijken moet je aangemeld zijn.

Aanvullende informatie

Benieuwd hoe Malmberg met lesmethode Taal actief kinderen bewust maakt van de kracht van taal? Neem een kijkje op de website. Download de brochure of meld je aan voor het webinar om kennis te maken met het nieuwe Taal actief.

Naar de website