Po, vo of mbo Basisonderwijs Download: de vergaderdobbelsteen

Download: de vergaderdobbelsteen
D

Soms kom je online iets tegen wat je gewoon moet delen. De vergaderdobbelsteen van Klasse.be is zoiets. Superhandig en nog leuk om te gebruiken ook. Want zeg nu zelf, we onderdrukken toch allemaal weleens de verveling tijdens die oeverloze vergaderingen? 

In de perfecte wereld zou iedere vergadering zinvol en to the point zijn. Helaas is de praktijk een stuk weerbarstiger. Het lukt lang niet altijd om alle onderwerpen die op het programma staan te behandelen en soms is überhaupt niet helemaal duidelijk waarom je precies met elkaar rond de tafel gaat.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Om die reden is het een goed idee om voor iedere vergadering een voorzitter aan te stellen. Maar verantwoordelijk voor een goed verloop van het gesprek? Dat ben je uiteindelijk met zijn allen. De vergaderdobbelsteen sluit op een lichtvoetige en doeltreffende manier aan bij die gedeelde verantwoordelijkheid. Rol hem bij aanvang van iedere vergadering over de tafel en kijk welk aandachtspunt jullie deze keer met zijn allen aanpakken. Werkt hoor!

Heb jij de vergaderdobbelsteen al gebruikt? Of heb je een andere tip m.b.t. effectief vergaderen? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...