Documentaire: Most Likely To Succeed

0

Het is inmiddels een bekend gegeven: om leerlingen voor te bereiden op de in steeds hoger tempo veranderende arbeidsmarkt moet het onderwijs ook veranderen. Maar hoe? Dat is de grote vraag. In Most Likely To Succeed bezoekt de Amerikaanse documentairemaker Grey Whitely High Tech High: een schoolvoorbeeld van hoe het ook kan.

Op deze school werken leerlingen vakoverstijgend en iedere periode wordt afgesloten met een tentoonstelling voor ouders. Bekijk hiernaast de trailer van Most Likely To Succeed. Johannes Visser (Correspondent Onderwijs) schreef er op De Correspondent het volgende over:

“De twijfel in de zoektocht naar nieuw onderwijs maakt de school een verademing in een onderwijsveld dat soms in twee kampen verdeeld lijkt: zij die hun kop in het zand steken en halsstarrig vast blijven houden aan de traditionele onderwijspraktijk en zij die met hun kop in de wolken blijven en voorbijgaan aan de succesfactoren van het traditionele onderwijs. Het maakt Most Likely To Succeed een documentaire die iedereen die zich afvraagt hoe ons onderwijs er in de toekomst uit zou kunnen zien, gezien moet hebben”, aldus Johannes Visser (Bron: De Correspondent).

Zien?
De documentaire is inmiddels niet meer te zien en Nederlandse en Belgische bioscopen. Wel is het mogelijk om op school een screening te organiseren. Ga voor meer informatie naar de website. Wanneer de film uitkomt op dvd en blu-ray, is nog niet bekend.

Heeft u Most Likely To Succeed toevallig al gezien? Wat vindt u van de documentaire? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here