Een initiatief van Malmberg

Ontdek wat hoogbegaafde kinderen nodig hebben, hoe je ze uitdaagt om hun eigen ideeën te ontwikkelen, verbanden te zoeken en het geleerde toe te passen.

Groei!

Greetje van Dijk
Dit hebben begaafde kinderen nodig

Wat is voor hoogbegaafde en intelligente kinderen heel moeilijk om te leren? Precies: hoe je omgaat met iets wat moeilijk is, want deze kinderen vinden de taken die ze op school krijgen over het algemeen makkelijk. Dus wat hebben kinderen met uitzonderlijk talent nu echt nodig tijdens een les? Je raadt het al: iets waar ze écht moeite voor moeten doen.

In deze inspiratiesessie leer je hoogbegaafde kinderen helpen om uit hun ‘leerkuil’ te klimmen. Hoe je ze uitdaagt om hun eigen ideeën te ontwikkelen, verbanden te zoeken en het geleerde toe te passen in een andere context. Greetje van Dijk, senior onderwijsadviseur bij OnderwijsAdvies, geeft aan de hand van de SOLO-taxonomie handvatten en tips om deze kinderen succeservaringen te bieden waar ze hun hele leven plezier van hebben.

 

 

 

Over Greetje van Dijk

Greetje is onderwijsadviseur en begaafdheidsspecialist bij 1801 jeugd en OnderwijsAdvies. Verder is ze medeontwikkelaar van Acadin, Somplextra, De Grote Rekendag en RekenXL. Vanuit haar achtergrond als leraar, ontwikkelaar en onderwijsadviseur in de vakgebieden rekenen/wiskunde, computergebruik en kunstzinnige vorming zoekt ze altijd de verbinding tussen creativiteit en analytisch vermogen.

Bekijk hier de sessie terug

Om deze sessie te bekijken moet je aangemeld zijn.

Aanvullende informatie

Ben je benieuwd hoe Malmberg begaafde kinderen uitdaagt? Rekenbegaafde kinderen hebben iets nodig waar ze écht moeite voor moeten doen. RekenXL biedt een complete aanpak voor groep 3 t/m 8 met pittige rekenwiskundige projecten voor een heel schooljaar. Met RekenXL lopen kinderen misschien voor het eerst tegen de grenzen van hun talent aan. En juist daar leren ze van!

Lees verder over RekenXL