Een initiatief van Malmberg

Hoe speel jij in op niveauverschillen en individuele leerbehoeften van je studenten? Doe je voordeel met de ervaringen van andere docenten.

Groei!

Meike Berben
Differentiëren kun je leren

Ieder mens is verschillend, dus ook iedere student. Om goed in te spelen op individuele niveauverschillen en leerbehoeften is differentiëren heel belangrijk. Toch blijkt dat principe soms moeilijk toe te passen in de praktijk.

Op welke manieren kun je eigenlijk differentiëren en wat is het bewezen leereffect hiervan? In deze kennissessie combineren we theorie en tips die jij in kunt zetten in de praktijk. Een absolute must voor mbo-docenten die het hart op de juiste plek hebben voor elke student.

Over Meike Berben

Meike adviseert en traint schoolleiders, team- en afdelingsleiders en docenten in het vo en mbo. Dit doet ze vanuit CPS, een landelijke organisatie voor schoolontwikkeling en -professionalisering die ambitieuze scholen begeleidt bij veranderingsprocessen en duurzame ontwikkeling. Ook gemeenten en overheidsinstellingen maken gebruik van de diensten van CPS. In haar trainingen en adviezen gaat Meike in op thema’s als activerende werkvormen, differentiatie in de les op basis- en verdiepend niveau, digitale didactiek, ICT en formatief toetsen in de les.

Kijk hier de sessie terug

Om deze sessie te bekijken moet je aangemeld zijn.

Differentiëren met de Malmberg mbo-methoden

Het vernieuwde Rekenblokken

In het vernieuwde Rekenblokken heb je met één licentie toegang tot alle niveaus. Zo kan iedere student op zijn of haar eigen niveau werken. Met de automatische leerroute bewandelen studenten hun eigen pad en kunnen ze stof overslaan die ze al goed beheersen. Studenten kunnen onder begeleiding van automatische feedback zelfstandig aan de slag met opdrachten, rekentrainers en toetsen. Zo kan jij extra aandacht geven aan studenten die dat nodig hebben.
Meer weten? Bekijk de methode-uitleg van Rekenblokken.

Het vernieuwde Taalblokken

Ook met onze vernieuwde mbo-methode voor de talen kun je differentiëren. Leerdoelen en taxonomie vormen de basis voor gepersonaliseerd leren. Door middel van een scan en een instaptoets wordt er een persoonlijke leerroute gegenereerd. Elke student kan zo op zijn eigen niveau werken. Wil je meer weten over onze taalmethode?

Bekijk de methode-uitleg van Taalblokken of maak eenvoudig een afspraak met een accountmanager.

Thema’s Burgerschap voor het mbo

Bij Thema’s Burgerschap voor mbo heb je onder andere de mogelijkheid om te differentiëren in de flexibele leeromgeving, met de dimensieopdrachten, extra opdrachten in de handleidingen en met de posters met opdrachten. Meer weten over Thema’s Burgerschap? Kijk op essener.nl/mbo.