PO, VO en MBO Beter leren met Leertip-boekjes

Beter leren met Leertip-boekjes
B

Veel kinderen worstelen met de vraag hoe ze het beste kunnen leren. Mijn conclusie is dat alle leerlingen anders zijn … Vandaar dat ik op het idee kwam om alle leertips te bundelen en er een boekje van te maken, helemaal gericht op de leerling. Het zijn er inmiddels veel, dus er zit voor iedereen wel een geschikte leertip tussen.

Evelien Helmers is remedial teacher. Ze was 20 jaar leerkracht in het basisonderwijs. En sinds 5 jaar werkt ze als leerspecialist in het voortgezet onderwijs.

Jaar in jaar uit zie ik veel leerlingen worstelen met dezelfde vragen:
• Hoe moet ik dat leren?
• Wanneer leer ik dat dan?
• Hoe pak ik het aan?
• Wat heb ik nodig om dat te onthouden?
• Hoe werkt dat bij mij?

Goed starten in het voorgezet onderwijs

Het Leertip-boekje is ideaal voor leerlingen van groep 8 die de stap naar het voortgezet onderwijs gaan zetten en zo goed mogelijk willen starten. Of juist voor leerlingen in het vo die moeite hebben met het plannen van al hun huiswerk en de hoeveelheid leerstof die wordt behandeld en getoetst.

Ook geschikt voor mbo

Maar deze leertips zijn zeker ook geschikt voor studenten in het mbo, die ineens zelf verantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Daarbij moeten ze bijvoorbeeld bepalen hoe ze optimaal nieuwe kennis kunnen verwerven en hoe ze deze het beste kunnen opslaan in hun brein.

Nog leuker: gepersonaliseerde boekjes

De boekjes zijn in kleur, 44 pagina’s dik, en kosten € 4,95 per stuk. Je kunt de boekjes laten personaliseren, bijvoorbeeld met een eigen foto, logo en huisstijl van de school.

Alvast 5 tips

Download de gratis poster en alvast de de eerste 5 leertips. Meer informatie over de Leertip-boekjes vind je op eveleren.nl.

Heb jij nog handige leertips? Laat het weten via onderstaand reactieformulier.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

11 gewoontes van succesvolle leraren

Wat is het geheim van een succesvolle leraar en hoe word je er zelf een? Met deze 11 gewoontes kom je volgens leerkracht Carrie...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...